CARITAS ŚWIDNICA

Switch to desktop Register Login

Warsztaty "Łyżka i Łyżeczka"

fead 512

30 maja 2017

Caritas Diecezji Świdnickiej w ramach Programu Operacyjnego „Pomoc żywnościowa 2014-2020” współfinansowanego ze środków Europejskiego Funduszu Pomocy Najbardziej Potrzebującym ,dnia 30 maja  prowadził działania towarzyszące Pt.” Łyżka i łyżeczka” w Domu Kultury w Bardzie Śląskim.

Uczestnikami warsztatów byli mali mieszkańcy Barda wraz z opiekunami. Uczestnicy zostali zapoznani z zasadami zdrowego żywienia oraz wyeliminowaniem z diety półproduktów zawierających substancje chemiczne oraz żywności przetworzonej.

Beneficjenci warsztatów wspólnie z kucharzem Caritas Diecezji Świdnickiej przygotowali budyń, sałatkę owocową i sałatkę jarzynową z majonezem zrobionym na miejscu. Wszyscy spędzili czas we wspaniałej atmosferze dobrze się bawiąc przy wspólnym gotowaniu. Zapoznali się z zasadami przeciwdziałania marnowaniu żywności oraz wspólnym układaniu jadłospisów. Do gotowania wykorzystane zostały produkty pozyskane w ramach pomocy żywnościowej.

Warsztaty spełniły oczekiwany efekt.

Caritas Świdnica

Top Desktop version